L’arbre del Nadal
Nadal 2014

La influència del cel ha estat sempre present en les dates escollides per a les celebracions. En concret, el solstici d’hivern ha estat aprofitat per moltes civilitzacions per lloar a les seves divinitats.

Ja els bàrbars del Nord d’Europa celebraven per aquestes dates l’aniversari d’un dels seus déus, Diví Indrasil, guarnint un roure. També l’antic Egipte, Xina i el poble Hebreu utilitzaven arbres de fulla perenne per simbolitzar l’univers, la vida eterna, l’amor de Déu.

Ara nosaltres guarnim els arbres amb pomes, recordant l’arbre del paradís, i una estrella al capdamunt per recordar la presència de l’àngel Gabriel al Portal.

L’arbre ens recorda la necessitat de col·laborar per arribar a la felicitat, a la feina, i a casa. La tasca de les arrels, del tronc, de les branques i les fulles simbolitza diferents característiques bàsiques per aconseguir l’èxit: La cerca de recursos, l’organització global, la meticulositat del detall, la relació amb l’exterior.

Busquem des de petits l’autonomiaque ens dona solvència, però hem de recordar que només amb altres serem un arbre perenne.

I més ara, en que en un moment crític, hem de consolidar amb il·lusió un nou arbre que vol viure per sempre.

Per Nadal, pren-te una treva per cohesionar el teu arbre.

 

Bones festes!

Llegir més: