Privilegis en extinció
Els vampirs es menjaran l'excés de marge

Imatge de jcomp a Freepik

Som més pobres i valorem més els diners que abans. És per això que determinades situacions de privilegi que abans havíem assumit amb resignació, ara no només no s'accepten, sinó que provoquen indignació i rebuig.

Les fantàstiques retribucions extraordinàries d'alguns executius, o algunes jubilacions o acomiadaments de vellut ens exalten. Les retribucions que s'han fet públiques dels controladors aeris també.

Fa uns anys els pilots d'Iberia estaven en el focus d'atenció. Les línies de baix cost van inventar un nou model que va revolucionar l'aviació comercial i que ha rebaixat la retribució mitjana d'aquest col·lectiu.

Podem esperar que el mercat regularitzi el problema dels controladors?
Difícil mentre no hi hagi competència. La necessitat de fer caixa del govern, però, amenaça amb la privatització. La competència està a la cantonada. Si realment cobren més del que és just, algú altre podrà fer la seva feina amb la mateixa solvència i un cost més baix.

Més enllà del cas d'aquest col·lectiu, penseu quantes situacions més heu trobat injustes i quantes d'elles han perdurat per sempre. O quines podran suportar aquesta crisi.

L'absentisme laboral (el súmmum de la manca de productivitat) s'ha reduït de manera significativa. Les nostres empreses no es poden permetre aquesta despesa, i per tant ja forma part de la solidaritat necessària entre companys. A més d'anar-hi, hauran de treballar, pel seu bé, pel de la resta d'empleats, pel de la organització. No rendir avui és abocar-se a la pèrdua de llocs de treball.

Tot privilegi, si és injustificat, està en perill d'extinció.

A fons:
- La opinió dels controladors
- Bonus extra a Wall Street
- Goirigolzarri marxa del BBVA
- Joan Olivé deixa la direcció del Barça
- Un pilot cobra el doble que un ministre (2006)
- Baixa l'absentisme
- "privilegi" segons l'enciclopèdia

Comments are closed!

Llegir més: