Un arbre caigut…
Adéu Encarta!
En llegir la reflexió sobre la caiguda d'Encarta, l'enciclopèdia multimèdia de MicroSoft, en el blog d'Enrique Dans, no podia deixar de pensar fins a quin punt estan exposades les empreses d'èxit a una caiguda lliure, fruit de les noves tecnologies i especialment per la capacitat creixent de qualssevol de generar continguts per a la totalitat del món connectat (fenomen 2.0) conjugada per una computació ubiqua, accessible i omnipresent (cloud computing).

Alguns arbres centenaris més cauran, i no em refereixo a Encarta, que no deixava de ser un projecte relativament jove, si no per totes les enciclopèdies en paper, per les quals (alguns d/) els nostres pares estalviaven durant anys.

Qui els seguirà en la sega?

No deixa de ser inquietant que no puguem apostar per la continuïtat a llarg termini de cap de les grans corporacions que ens envolten, ja que com mai el seu model de negoci s'ha vist radicalment transformat.

Realment inquietant per la velocitat a què es produeix l'ocàs, que fa que els incauts directius de l'empresa en decadència passin en un no-res d'infravalorar un risc, a arribar tard per tapar el forat.

Només les empreses que s'han adaptat ràpid segueixen.
Les empreses de telecomunicacions, per exemple, han canviat radicalment el seu model de negoci per sobreviure (mòbils en lloc del coure). Els bancs han hagut d'obrir tota la seva operativa a l'usuari, a través de la banca a distància, i buscar noves aportacions de valor més enllà del pur acte transaccional que realment pot fer-se un mateix.
I podríem continuar buscant exemples... i fins i tot aquests tindran nous girs en els pròxims anys.

Inquietant, però alhora interessant.
Penseu si el vostre sector està en risc.
Sort a tots.
Llegir més: