Confiança cega – Cara B – (AI13)
L'altre costat de la força
Let go of the light
Fall into the dark side

La Júlia va classificar l'expedient a la carpeta que havia anomenat DarkSide.

No tenia gaire res per rastrejar, més enllà de la notificació de la proposta que va rebre la víctima, un controlador financer de la empresa StarProtect, i les gravacions de les càmeres de seguretat del voltant.

La pressumpta unitat Hedonis que havia treballat quatre hores diàries a la casa del controller no figurava a cap dels registres obligatoris. Cap rastre. 

Només unes imatges borroses preses des de molta distància, quan s'acostava a l'entrada de la casa, però res que permetés saber d'on venia la unitat, cap a on anava les hores que no estava en aquella casa…

D'on provenien aquestes unitats? Com es podien fer amb el seu control? Com evitaven el rastreig que Human Behaviour imposava a la comunitat robòtica?

Sempre hi havien interessos per crear circuits alternatius. 

Des dels fabricants, que volien col·locar les unitats que per determinats detalls no havien superat els exigents controls de seguretat, passant pels desenvolupadors, que generaven tan codi com hardware que després no podien vendre com nou pels circuits habituals… 

Però sobretot les forces ocultes del poder, que volien seguir regulant el mon a la seva conveniència, ara utilitzant també aquestes noves tecnologies.

Va decidir escriure algunes recomanacions. 

Per un cantó, calia sensibilitzar als potencials propietaris. De la mateixa manera que s'havia fet campanyes per a que els incauts estiguessin més atents als atacs de phishing, calia ara posar en coneixement de la gent el risc que tenia deixar entrar una unitat no verificada dins de casa. 

Ja existien mecanismes de validació d'autenticitat, construïts sobre plataformes segures amb BlockChain, que permetien els propietaris o amfitrions validar que les seves unitats estaven certificades. 

La víctima no ho va fer, ja que segons va dir li havien dit que al tractar-se d'una unitat experimental encara no estava "donada d'alta" al sistema, i que per això li sortia més econòmica… 

D'altra banda, calia fer un seguiment exhaustiu del procés de fabricació i de les minves del mateix. 

Probablement també controls en punts clau del trànsit d'aquestes unitats. Aquests controls suposarien queixes dels partits més partidaris de la llibertat dels humans, ja que els controls de les unitats robòtiques sovint comportaven també com efecte secundari la monitorització de les persones. 

Un nou joc d'equilibris entre la protecció general i la llibertat individual.

Va mirar quants expedients tenia classificats com DarkSide. Aquest era el cas dos-cents trenta set.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Llegir més: