I què bevem, doncs?
Aigua bruta?
Si hi ha una cosa que odio especialment és carregar amunt i avall ampolles d’aigua.

De petit, sempre havia begut aigua de l’aixeta, que potser sí que tenia més gust del que deia el llibre de ciències que havia de ser l’aigua (insípida), però més o menys t’acostumaves. “Deixa-la reposar!” deia ma mare, quan li preguntava que per què l’aigua sortia blanca. Al final, és veritat, s’acabava posant transparent. I així em vaig fer gran.

Més endavant, però, alguns documentals ens van fer reflexionar que el consum prolongat d’aigua que estava al límit dels paràmetres permesos, podia ser contraproduent per mantenir la nostra salut, i quan van venir els nens, la càrrega d’aigua es va convertir en una constant ja sense controvèrsia. A més, havia de ser d’una marca de prestigi, ja que no tenia sentit invertir en salut, i fiar-se de qualsevol ampolla, que a més, els informes de qualitat havien en general deixat bastant retratats.

Avui, per aquells enllaços que ens ofereix la nova vida social virtual, una de les persones de la meva xarxa ha publicat al seu twitter una referència al post "Mi querida botella de Coca-Cola" de Juanjo Azcarate.

Ja l’hem tornat a espifiar: ara resulta que l’efecte de comprar aigua en ampolles de plàstic encara contamina més, i fa que l’aigua sigui encara pitjor... i que per tant ens porti a un camí sense sortida.

He anat a veure si a l’ACA trobava paràmetres de salubritat de l’aigua de l’aixeta a Catalunya, però no l’he sabut trobar. Això sí, sembla que als seus edificis ho fan tot molt bé, això de la gestió de l’aigua. També he vist que l’aigua del Llobregat arriba al mar bastant tocada, com podeu veure al peu del post.

Algú em pot donar llum al respecte?
De debò, el brillant post de l’Azcarate no em dóna la solució: no puc viure de Coca-Cola envasada en vidre, i no sé si refiar-me de l'aigua de l'aixeta de Barcelona!

Codi de l'ACA - C21 - Nom - Llobregat
Longitud de costa corresponent a la massa d'aigua (km) 8.2
Tipologia ACA Sorrenc somer (IF)
Qualitat biològica global: Dolent
Condicions fisicoquímiques generals: Deficient
Contaminants específics (annex VIII): Mediocre
Qualitat fisicoquímica global: Deficient
Estat ecològic: Dolent
Estat químic (annex X): Dolent
Explicació del tipus d'impacte: Impacte molt probable
Codi del risc d'incompliment: Elevat
Risc d'incompliment d'objectius de la Directiva: Risc d'incompliment Elevat

Comments are closed!

Llegir més: